Csak a tél hosszúságára volt kiváncsi..

Fotó! Megharapta New York polgármesterét egy mormota

Beleharapott Michael Bloomberg New York-i polgármester kezébe egy mormota, pedig Bloomberg csak azt szerette volna megtudni tőle, hogy meddig tart még a tél.

2009.02.03 12:47MTI

A polgármester a hagyományos gyertyaszentelő boldogasszony napi meteorológiai mormota-előrejelzést akarta megfigyelni Staten Islanden, egy New Yorkhoz tartozó szigeten, Charles, a mérges szőrmók azonban árnyékfigyelés helyett Bloombergre támadt. 

A seb nem súlyos, a veszettség veszélye kizárható - közölte a milliárdos polgármester szóvivője. Német bevándorlóktól származó észak-amerikai szokás szerint, ha a téli álomból ébredő mormota február 2-án meglátja az árnyékát, akkor még hat hétig eltart a tél, ha viszont nem látja meg, akkor hamarabb jön a tavasz. 

Babonaszakértők most azt találgatják, hogy mit jelenthet a harapás meteorológiai szempontból. Charles kétéves, fogságban született. Meglehet, hogy harapós kedvét a sztármormota Phil iránti irigység okozza - áll az AP amerikai hírügynökség tudósításában. 

Phil hétfőn 13 ezer fős tömeg előtt kémlelte árnyékát Punxsutawney városka Gobbler's Knob nevű dombocskáján, mint - legalábbis a legenda szerint - egy-egy fajtársa 1887 óta majdnem minden február 2-án. Tudományával Phil még Hollywoodba is eljutott, ő volt az Idétlen időkig című 1993-as vígjáték sztárja.

Fotó: NY Daily


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.