Ausztrália

Botrány Ausztráliában: videóra vették, ahogy a miniszterelnök asztalán szexelnek

Prostituáltakat vittek a parlamentbe.

2021.03.23 09:35ma.hu

Hatalmas botrányt váltott ki Ausztráliában néhány kiszivárgott videó, amelyeken a parlament különböző dolgozói az országházban szexelnek, többek között a miniszterelnök íróasztalán vagy éppen az imateremben. Mint kiderült, voltak, akik prostituáltakat vittek a parlamentbe.

A BBC szerint a két éve készített felvételeket egy volt kormányzati alkalmazott szivárogtatta ki, tettét azzal kommentálva, hogy ő már annyi ilyet látott, hogy immunis az ilyesmire. Szerinte a férfiak azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, néhány kollégáját pedig erkölcsileg romlottnak titulálta.

Az ügy az után pattant ki, hogy Brittany Higgins, egy korábbi parlamenti dolgozó azt állította, hogy egy tanácsadó megerőszakolta az országházban még 2019-ben.

Scott Morrison miniszterelnök közben elismerte az őt és kormányát ért bírálatok jogosságát, gyors rendcsinálást igért. A miniszterelnök egyúttal visszataszítónak nevezte a felvételeket, és hozzátette: kormánya parlamenti személyzetének minden alkalmazottjával beszélni fog.

Az ügyben eddig egy embert bocsátottak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.