Koronavírus-járvány

Igencsak furcsa mellékhatásról számoltak be a Modernával beoltottak

Több, Moderna-vakcinával beoltott páciens is arra panaszkodik, hogy furcsa vörös folt jelent meg az oltás helyénél.

2021.03.12 08:48ma.hu

Többen is vöröses színű, téglalap alakú, viszkető foltra panaszkodtak azok közül akik megkapták a Moderna koronavírus elleni vakcinát. Mások viszont úgy fogalmaztak, olyan, mintha egy sebtapaszt téptek volna le a karjukról.

Chris Gilbert orvos a Psychology Todayben úgy fogalmazott: "Két héttel ezelőtt Los Angelesben a jobb felkaromba adták az első Moderna-oltást. Ezt követően mintegy 48 órán keresztül fájdalmam és kis bőrpír volt a karomban, de ezek a tünetek gyorsan elmúltak. Azt hittem, véget is értek a mellékhatások, de az oltást követő hetedik napon, lefekvés után nagyon viszketni kezdett a karom. Nem sokat foglalkoztam vele, elaludtam. Ébredés után azonban a felkarom nagyon viszketett, és megjelent egy piros, kerek, körülbelül két hüvelyk átmérőjű elváltozás az oltás helyén. A hónaljamban is duzzadást észleltem, ezért a bal kezemmel megtapogattam a helyet, és azt tapasztaltam, hogy megnagyobbodott a nyirokcsomó. Nem volt lázam, izomfájdalmam vagy egyéb tünetem. Nem értettem az egészet - számolt be a történetről az Index.

Az orvosok szerint az enyhe fájdalom, a bőrpír és az oltás helyének viszketése bármilyen általános oltás után elfogadott, azonban a megjelenő nagy folt igencsak szokatlan lehet. James DeAngelo immunológus azzal magyarázza a tünetet, hogy ez csak egy klasszikus immunreakció, a Health.com-on megszólaló orvosok szerint pedig ez a jelenség nem más, mint injekció késleltetett reakciójának jele.

Egy szakember szerint a koronavírus elleni oltásoknak lehetnek ártalmatlan mellékhatásai, mint például fájdalom vagy duzzanat az injekció beadásának helyén. Az orvosok továbbá mindenkit buzdítanak arra, hogy az ártalmatlan mellékhatások ellenére is oltassák be magukat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.