Koronavírus-járvány

Beoltottak 600 gyereket Pfizer-vakcinával Izraelben, nem jelentkeztek súlyos mellékhatások

Az enyhe tünetek is ritkák voltak.

2021.03.10 19:26ma.hu

Korábban az izraeli egészségügyi minisztérium azt javasolta, hogy oltsák be az alapbetegséggel küzdő tinédzsereket, mivel rájuk komolyabb veszélyt jelenthet a fertőzés. Ezután több száz, 12 és 16 közötti gyermek kapta meg Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát, és egyiküknél sem jelentkeztek súlyos mellékhatások.

"Eddig körülbelül 600 gyermek szerzett védettséget. Senkinél nem lépett fel komoly mellékhatás, de az enyhe tünetek is ritkák. Ez bíztató" - idézi Boaz Lev, az oltási kampány vezetőjének szavait a Guardian.

A cég ugyanakkor jelenleg is teszteli az oltóanyag hatékonyságát a 12 és 15 évesek közti korosztályban, és hamarosan elkezdik megvizsgálni az 5 és 11 év közötti korcsoportot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.