Légiközlekedés

Ismét kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 777-es gépnek

Ezúttal Moszkvában kellett megszakítani egy járat útját a repülőgép miatt.

2021.02.26 10:27ma.hu

Hajtómű-problémák miatt kényszerleszállást hajtott végre Moszkvában pénteken egy Boeing 777 típusú repülőgép. Az eset előtt pár nappal egy másik gép az egyik motorja felrobbant, és darabjai az amerikai Denver egyik elővárosára hullottak.

Az állami tulajdonban lévő Rosszija légitársaság közölte, hogy a legénység a "motorvezérlő szenzor hibás működését" tapasztalta egy Hongkongból Madridba tartó teherszállító járaton, emiatt "úgy döntöttek, hogy sürgősen leszállnak Moszkvában".

A légitársaság közölte, hogy a nem tervezett leszállás incidens nélkül zajlott le, és senki sem sérült meg.

A repülőgép több órás késés után folytatja a madridi utat - tette hozzá.

A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel a 777-200 és a 777-300 repülőgépeik használatát, mivel azok igencsak kiöregedtek.

Azt nem tudni, hogy a Moszkvában kényszerleszállt Boeing típusa is ezek valamelyike lett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.