Koronavírus-járvány

Peking tagadja, hogy végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat

A kínai egészségügyi hatóságok a kínai holdújévhez kapcsolódó utazási csúcsszezonra készülve kezdtek alkalmazni az ország bizonyos részein végbéltesztet a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére.

2021.02.25 14:17MTI

A kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön tagadta, hogy Peking végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére.

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatóján az amerikai sajtóban megjelent jelentések kapcsán elmondta: tudomása szerint Kína sosem kötelezte az országban akkreditált amerikai diplomatákat ilyen mintavételre.

A kínai egészségügyi hatóságok a kínai holdújévhez kapcsolódó utazási csúcsszezonra készülve kezdtek alkalmazni az ország bizonyos részein végbéltesztet a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére, az ilyen tesztek ugyanis egyes szakértők szerint megbízhatóbb eredménnyel szolgálnak az orr- vagy szájüregből vett minták alapján készülteknél.

A Washington Post és a Vice amerikai tisztségviselőkre hivatkozó jelentései szerint tévedésből vetettek alá a végbélnyílásból vett mintavételnek Kínában állomásozó amerikai diplomatákat, mert az ilyen jellegű beavatkozások alól a diplomaták mentességet élveznének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.