Koronavírus-járvány

A DK petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

Veszélyesnek tartják a vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati kommunikációt, ami csökkenti az oltási hajlandóságot.

2021.02.22 03:52MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért - jelentette be a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Arató Gergely közölte: azt követelik, hogy mindenki maga dönthesse el, milyen vakcinában bízik, mit adat be magának és ezért senkit ne érjen hátrány.

Ez azt követően vált szükségessé, hogy a Fidesz az Országgyűlésben elutasította a DK erre vonatkozó törvényjavaslatát - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta, hogy a DK oltáspárti közösség, ám felelősen is gondolkodnak. Ezért nagyon veszélyesnek tartják a vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati kommunikációt, ami csökkenti az oltási hajlandóságot. Ez utóbbi folyamat viszont veszélyezteti a normális élet újraindulását - fűzte hozzá.

Az embereknek muszáj tisztán látniuk - folytatta -, amit nem segít, hogy a kormány tagjai össze-vissza beszélnek és egymásnak ellentmondó információkat közölnek. "Mi európai magyarok követeljük", a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg - mondta.

"A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne" - fogalmazott a kormánypárti parlamenti képviselőkre célozva az ellenzéki politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.