Koronavírus-járvány

Moszkvában levonulóban van a járvány

"Az orosz főváros egészségügyi rendszere kiállta a rendkívüli megterhelést."

2021.02.19 20:36MTI

Moszkvában levonulóban van a koronavírus-járvány, az orosz főváros egészségügyi rendszere kiállta a rendkívüli megterhelést - írta pénteken blogjában Szergej Szobjanyin polgármester.

Szobjanyin megjegyezte, ez nem utolsósorban annak köszönhető, hogy a fővárosi egészségügyi intézményeket korszerű berendezésekkel, egyebek között komputertomográfokkal szerelték fel, amelyek segítségével korai stádiumban ki lehetett mutatni az új koronavírus okozta tüdőgyulladást.

Az orosz külügyminisztérium pénteken felajánlotta az összes nagykövetség és nemzetközi szervezet munkatársainak a részvételt a vakcinációban.

Az orosz kormány pénteken tette közzé azt a rendeletét, amelynek értelmében február 16-tól beutazhatnak Oroszországba a munkavállalói vízummal rendelkező külföldiek, köztük a tanárok, ha munkáltatójuk előzetesen engedélyt kért erre az ágazatilag illetékes minisztériumtól. A tárca jóváhagyásáról a határőrizetet haladéktalanul értesítik.

Korábban Oroszország a beutazás lehetőségét a "magas szakképzettségű szakember" kategóriájú vízummal rendelkezők számára adta meg. A beutazóknak a határátlépéskor be kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet.

Oroszországban a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 13 433-mal 4 139 031-re emelkedett. A napi növekmény 0,33 százalék, az új esetek 10,9 százaléka tünetmentes.

Az aktív fertőzöttek száma 376 686-re csökkent, míg a halálos áldozatoké 470-nel 82 396-ra nőtt, a felépülteké pedig 18 637-tel 3 679 949-re emelkedett.

Moszkvában az ismertté vált fertőzések száma 1972-vel - ez a szám immár egy hete nem emelkedett kétezer fölé - 964 609-re, a halálozásoké 53-mal 14 691-re, a gyógyultak száma 2112-vel 880 767-re emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 108,3 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 374 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 604 357 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.