Koronavírus-járvány

Két új fertőzött miatt ezreket köteleztek otthoni karanténra Tajvanon

A 23,5 millió lakosú Tajvanon a járvány teljes időtartama alatt mindössze 889 esetet regisztráltak, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) a szigeten hét ember halálát okozta.

2021.01.26 10:23MTI

Otthoni karanténra köteleztek több mint ötezer embert Tajvanon, miután a sziget északi részén két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak - adta hírül a internetes kiadásában kedden a Taiwan News című helyi lap.

A tajvani járványügyi központ vasárnap közölte, hogy a Taojüan városban működő Taojüan Általános Kórházban egy más betegséggel kezelt férfi, valamint a páciens egyik hozzátartozója koronavírussal fertőződött meg. A kórházhoz kapcsolódóan ezt megelőzően már 13 további esetet regisztráltak.

A kórházat az esetek tükrében a vírusfertőzés szempontjából magas kockázatot jelölő "vörös zónának" minősítették. Jelenleg zajlik azoknak a pácienseknek, továbbá hozzátartozóiknak és egyéb kontaktjaiknak a felkutatása, akiket január 6. és 19. között bocsátottatok haza. Az érintetteknek 14 napos otthoni karanténba kell vonulniuk, amelyet hétnapos egészségügyi megfigyelés és PCR-teszt követ majd. Becslések szerint az intézkedés több mint ötezer emberre terjed ki.

A 23,5 millió lakosú Tajvanon a járvány teljes időtartama alatt mindössze 889 esetet regisztráltak, a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) a szigeten hét ember halálát okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.