Szerencsejáték

Elvitték az amerikai lottó giganyereményét

Valaki egymilliárd dollárral lett gazdagabb.

2021.01.23 13:44ma.hu

Megnyerték az USA-ban a Mega Millions lottójáték jackpot nyereményét – írta az NBC News. Ez önmagában még nem ritkaság, de az összeg nagyságát tekintve igencsak az... kerek egymilliárd dollárról van szó ugyanis. A szerencsés nyertesről csak annyit tudni, hogy Michigan államban él.

Az esély 1 a 300 millióhoz volt, hogy valaki eltalálja a 4, 26, 42, 50, 60, és 24 számokat a kétdolláros szelvénnyel.

A nyeremény egyébként bruttóban értendő, az adó levonása után 739 millió marad, ami nagyjából 220 milliárd forintnak felel meg. A nyertes eldöntheti, hogy egy összegben kéri az egészet, vagy havi részletekben – szakértők egyébként utóbbit ajánlják, mert így a hirtelen gazdagság nem szédíti meg sem a nyertest, sem a rokonságát.

Az egymilliárdos jackpot egyébként csak a harmadik legnagyobb nyeremény a Mega Millions történetében, a rekordot egy 1,586 milliárdos telitalálat tartja 2018-ban. A mostani nyeremény tavaly szeptember óta halmozódott, amikor valaki elvitte az akkor éppen 120 milliós főnyereményt, és a nyereményalap visszaállt a 20 milliós kezdő szintre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.