Koronavírus-járvány

Fekvőtámaszokat nyomatnak Balin a maszkviselést megsértő turistákkal - videó

Szokatlan büntetés.

2021.01.19 07:33ma.hu

Szokatlan büntetést alkalmaznak Balin a maszkviselésre vonatkozó előírásokat megszegőkkel szemben: ha beismerik hibájukat, pénzbírság helyett fekvőtámaszokat nyomatnak velük, vagy utcaseprésre kötelezik őket.

Az Indonéziához tartozó szigeten komoly problémát okoz az ott tartózkodó külföldi turisták viselkedése. A szigeten eddig mintegy 900 koronavírusos esetet jelentettek, a pandémia megfékezésére pedig szigorú korlátozásokat vezettek be. A kötelező maszkviselést azonban nem mindenki veszi komolyan,

A szabályokat megszegők 80 százaléka külföldi.

A turistákat a 100 ezer rúpiás (2200 forint) bírság nemigen tartja vissza, gyakran kapják el őket maszk nélkül a strandon, motorbiciklin vagy éttermekben.

A szabálysértők ugyanakkor továbbra sem veszik komolyan a helyzetet, sokan még fekvőtámaszozás közben is nevetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.