Koronavírus-járvány

Koronavírus: egy hiba miatt több ezer vakcina veszhet oda

A Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina minimum mínusz 70 Celsius fokos tárolást igényel.

2020.12.17 12:23ma.hu

Több ezer Pfizer-vakcinát kellett karanténba helyezni Kaliforniában és Alabamában a héten, miután a szállításban bekövetkezett problémák miatt a vakcinák tárolási hőmérséklete a szigorú előírások helyett jóval alacsonyabb volt – írja a CNBC.

A Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcina minimum mínusz 70 Celsius fokos tárolást igényel. Az oltóanyagot tartalmazó injekciós ampullákat speciális tálcákba állítják, amelyek mindegyike legalább 975 dózist tartalmaz.

A vakcinák szállítását felügyelő szakemberek azonban visszaküldtek Kaliforniából a gyártónak, mivel szállításuk során a tárolási hőmérséklet eddig ismeretlen okok miatt mínusz 92 fokra csökkent. Hasonló esetet tapasztaltak Alabamában is.

Amerikában az emberek tömeges oltását a héten kezdték a Pfizer vakcinájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.