Koronavírus-járvány

Betilthatják a bevásárlókosarak használatát a szupermarketekben Bukarestben

A román vészhelyzeti biztosság pénteken dönthet a kérdésben, miután egyeztetnek a bevásárló komplexumok és szupermarketek képviselőivel.

2020.12.09 18:45ma.hu

Bukarestben betilthatják a bevásárlásnál használatos kosarakat a szupermarketekben a járvány terjedése miatt - írta a g4mediára hivatkozva a Transindex.ro. A fővárosi vészhelyzeti biztosság pénteken dönthet a kérdésben, miután egyeztetnek a bevásárló komplexumok és szupermarketek képviselőivel.

Azután merültek fel szigorítások Bukarestben, hogy az elmúlt 14 napra számolva az incidencia értéke folyamatosan növekszik, a legfrissebb információk szerint 6,77.

Traian Berbeceanu, a főváros prefektusa a portálnak azt mondta, jelenleg nem tervezik vesztegzár bevezetését, de a meglévő szabályokat be kell tartani, illetve a bevásárlókosarak használatának betiltásáról is tárgyalnak.

Egyébként nem Bukarest lenne az első, ahol betiltották a bevásárlókosarakat, korábban már Arges megyében is hasonló intézkedéseket hoztak, mert úgy ítélték meg, hogy epidemiológiai kockázatot jelentenek. Arges megyében egyébként csak azokban a szupermarketekben tiltották be a kosarak használatát, amelyekben vannak bevásárlókocsik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.