Botrány

Szájer József meleg-ikon lett Olaszországban - képek

Sok kommentelő szerint azonban nem érdemli meg, hogy ikonná emeljék, egyrészt a magyar alkotmánymódosítás miatt, másrészt azért, mert megpróbált elmenekülni a brüsszeli szexpartiról.

2020.12.06 05:30ma.hu

József Szájer az LMBT világ jogaiért folytatott küzdelem fontos szimbólumává vált Olaszországban. "Egy homoszexuális, akinek annyira szüksége van a szeretetre és a fizikai kontaktusra, hogy megszegte a járvány alatt hatályos egészségügyi korlátozások szabályait, csak azért, hogy húsz másik férfival vehessen részt egy homoszexuális orgián. Egy férfi, aki évekig élt egy olyan közösségben, ahol homofób gondolatsorokat kényszerítettek rá, miközben valójában rózsaszínbe öltözve akart sétálni, és férfiakkal csókolózni a városban" - terjed a híre Szájer Józsefnek a brüsszeli botrány után. Ám vannak, akik nem értenek egyet ezzel.

Az olasz wikipedia konkrétan ír arról, hogy "2010-ben meghatározó szerepet játszott a magyar alkotmány átírásában, amely alkotmányos tiltást vezetett be az azonos neműek házasságára". Ráadásul a brüsszeli szexpartin sem vállalta fel beállítottságát, hanem inkább megpróbált elmenekülni, hogy ne derüljön fény a másságára, így sokak szerint nem érdemli meg, hogy ikonként kezeljék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.