Nagy-Britannia

Őrizetbe vették Liverpool polgármesterét

Egybehangzó pénteki brit médiaértesülések szerint őrizetbe vették Joe Andersont, Liverpool polgármesterét, akit a rendőrség megvesztegetés kísérletére és tanúk megfélemlítésére tett előkészületekkel gyanúsítja.

2020.12.04 19:53MTI

A liverpooli rendőrség péntek esti beszámolójában csak annyit közölt, hogy öt embert vett őrizetbe egy jó ideje folyó, különböző építési szerződések ügyében csalás gyanújával indított vizsgálat keretében.

A közlemény szerint az őrizetbe vett gyanúsítottakat különböző rendőrőrsökre vitték, ahol a nyomozók kihallgatják őket.

A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de a vezető brit hírportálok egybehangzó, tényszerűen közölt péntek esti értesülései szerint az őrizetbe vettek egyike a 62 éves Joe Anderson, Liverpool első közvetlenül választott polgármestere.

A félmilliós északnyugat-angliai nagyváros tanácsának szóvivője péntek esti nyilatkozatában nem cáfolta az értesülést, csak annyit közölt, hogy az önkormányzat "egyéneket érintő ügyeket" nem kommentál.

A szóvivő hozzátette, hogy a liverpooli tanács együttműködik a rendőrséggel a vizsgálatban.

Liverpoolban először 2012-ben választottak közvetlenül polgármestert.

Joe Anderson, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt tagja a 2012-es, majd a 2016-os polgármester-választást is jelentős fölénnyel megnyerte.

Anderson bátyja október közepén a koronavírus okozta Covid-19 betegségben halt meg.

Az utóbbi hetekben Liverpool volt a helyszíne a brit kormány által indított eddigi legnagyobb koronavírus-szűrési programnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.