Koronavírus

Olaszországban egy nap alatt 993 beteg halt meg

Ez a legmagasabb szám a koronavírus-járvány február végi kezdete óta.

2020.12.03 18:57MTI

Olaszországban az elmúlt huszonnégy órában 993 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés következtében az egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint. Ez a legmagasabb szám a koronavírus-járvány február végi kezdete óta.

Eddig március 27-én volt a legtöbb halott Olaszországban, akkor 969 beteg halt meg a vírus okozta betegségben.

Az egy nap alatt szűrt új fertőzöttek száma nem volt kiemelkedően magas, túllépte a 23 ezret a korábbi 20 ezer után.

A halottak száma viszont csütörtökre jelentősen megugrott a szerdai 684-hez képest.

A legtöbb halottat, 347-t Lombardiából jelentették, száz- száz körüli volt az egy nap alatt elhunytak száma Piemontban és Veneto tartományban.

A halottak száma a járvány kitörése óta elérte az 58 038-t az országban.

Március végéhez képest különbséget jelent, hogy akkor a járvány első hónapjában napról napra fokozatosan emelkedett a halottak száma, amely március 27-én tetőzött, majd csökkenésnek indult. A március 18. és 27. közötti héten indultak el a fegyveres erők kamionjai a lombardiai Bergamo városából más térségek krematóriuma felé. Olaszországban eddig még egy nap sem sikerült nullázni a halottak számát.

Az aktív fertőzöttek száma megközelíti a 760 ezret: a hatósági karanténban és kórházban kezeltek száma az utóbbi egy hét alatt több mint húsz százalékkal csökkent. Kórházban jelenleg több mint 31 ezren vannak, intenzív osztályon 3597 beteget kezelnek, ami a fertőzöttek 0,5 százaléknak felel meg.

Domenico Arcuri, a járványhelyzet kezelésével megbízott kormánybiztos emlékeztetett, hogy március utolsó hetében az azonosított betegek 6,7 százalékát kezelték intenzíven. Arcuri hangsúlyozta, hogy az októbertől fokozatosan bevezetett, majd novembertől ismételten szigorított intézkedések eredményesnek bizonyultak: a korábbi 18 százalékról 10,2 százalékra sikerült csökkenteni a tesztelések és az azokon szűrt fertőzöttek arányát. Csütörtökon több mint 226 ezer tesztet végeztek. Február vége óta a fertőzöttek száma túllépte az 1,6 milliót.

Giuseppe Conte miniszterelnök az esti órákban jelenti be a péntektől életbe lépő és január 15-ig érvényes korlátozó intézkedéseket. Korábbi bejelentések szerint az ünnepek alatt megtiltják nemcsak a tartományok, hanem a települések, városok közötti mozgást is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.