Koronavírus

Törökországban immár 32 ezerhez közelít a napi esetszám

Az országban eddig igazolt összes koronavírusos eset pontos száma nem ismert.

2020.12.02 20:00MTI

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában 31 923 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust, így a mutató az előző napi adathoz képest 1813-mal nőtt - közölte a török egészségügyi minisztérium.

A napi esetszám az elmúlt napokban 30 ezer közelében alakult, hogy Ankara mintegy négy hónap szünet után múlt szerdán újból ismertette az adatot. A fertőzöttek napi száma az eltelt egy hétben 28 351 és 31 219 között ingadozott, míg a mostani érték ettől a sávtól valamelyest felfelé látszik elmozdulni.

A török egészségügyi minisztérium július 29-től a jelentéseiben a napi esetszám helyett a napi betegszám megfogalmazást használta. A kifejezés alatt a tüneteket mutató regisztrált fertőzöttek napi számát értették. Ennek következtében az országban eddig igazolt összes koronavírusos eset pontos száma nem ismert.

Szerdán immár tizedik napja, hogy a kis-ázsiai országban rekordszámú ember veszti életét a fertőzés szövődményeiben, ezúttal 193-an hunytak el, és a halálos áldozatok száma 14 129-re emelkedett. A keddi adat 190 volt. Ezzel párhuzamosan a súlyos betegként nyilvántartottak száma is tovább nőtt, mintegy 200-zal, 5303-ról 5502-re.

A gyógyultak száma 4821-gyel 414 141-re emelkedett.

A 83 milliós országban mostanáig csaknem 19 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban kedd este új szabályok léptek életbe. Immár az egész hétvégén, valamint a hétköznap éjszakákon is kijárási korlátozás van érvényben. Ugyanakkor a rendelkezés a termelési és az ellátási láncokat, illetve a logisztikai, az egészségügyi, a mezőgazdasági és az erdészeti szektort továbbra sem befolyásolja.

Az intézkedés értelmében az emberek hétköznapokon este 21 órától reggel 5 óráig nem, péntek este 21 órától hétfő reggel 5 óráig pedig kizárólag bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

A temetéseket és az esküvőket már csak legfeljebb 30 ember jelenlétében lehet megtartani, míg a mozikat követően a fürdők, az uszodák, a masszázsszalonok és a vidámparkok is felfüggesztik működésüket.

Törökországban a járvány tavaszi hulláma során sok más szigorú intézkedés mellett a tartományok közötti utazást is korlátozták, és a bevásárlóközpontoknak is be kellett zárniuk. Ankara az őszi hullám során még nem vezetett be olyan szigorú korlátozásokat, mint az európai országok.

A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.