Koronavírus-járvány

Ausztria alpesi tartományai aggódnak az idei síszezonért

A pályák jelenleg még zárva tartanak, de az illetékes tartományi hatóságok reménykednek a mielőbbi nyitásban.

2020.12.01 15:50MTI

Ausztria nyugati tartományai aggódnak az idei síszezonért. Az osztrák sífelvonók üzemeltetői kedden segélykiáltással fordultak az alpesi országok kormányaihoz, valamint az Európai Bizottsághoz az ellenük folytatott, általuk tisztességtelennek tartott kampány miatt.

Tirolban, Vorarlbergben és Salzburgban tartanak a kormány szerdai, az idei síszezont érintő bejelentésétől, mely aggodalmaik szerint megpecsételheti a sípályákkal kapcsolatos nyitási terveiket. A pályák jelenleg még zárva tartanak, de az illetékes tartományi hatóságok reménykednek a mielőbbi nyitásban.

Szakmai képviseletük egyúttal online petíciót nyújtott be az osztrák gazdasági kamarához, melyben méltányos bánásmódot kér, és kiálla nyitás mellett. "Az ellenség neve: Covid-19 és nem az európai Alpok közkedvelt sportja. A téli turizmus és a sípályák nem lehetnek a hangulatkeltő víruspolitika áldozatai" - áll a nyilatkozatban, amely a szigorú óvintézkedések betartása melletti nyitás mellett emelt szót.

Christian Gantner, Vorarlberg idegenforgalmi tartományi tanácsosa is a karácsony előtti nyitást szorgalmazza. Úgy véli, a jelen vírushelyzetre kidolgozott "téli kódexkönyv" - mely az országosnál szigorúbb előírásokat tartalmaz - garancia a biztonságos síszezon lebonyolítására. Emlékeztetett, hogy a sípályák esti zárása utáni összejövetelek amúgy sem engedélyezettek idén, és a síelés eleve szabadtéri egyéni sport. Hozzátette, hogy pozitív döntést vár az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.