Koronavírus

Oroszországban meghaladta a 40 ezret járvány áldozatainak száma

Oroszországban kedden a Covid-19-járvány kezdete óta legmagasabb napi halálozási adatot, 569 áldozatot jelentették, az emberveszteség ezzel elérte a 40 464 főt, miközben az orosz tisztifőorvos szerint lelassult a járvány terjedése.

2020.12.01 12:42MTI

Az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 26 402-vel 2 322 056-ra emelkedett a kedden közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés mértéke 1,2 százalékos, az új esetek 21,6 százaléka tünetmentes.

Az aktív esetek száma 478 125. A felépültek száma 24 763-mal 1 803 056-ra emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 76,6 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 333 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával mintegy 510 316 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője a járványellenes koordinációs tanács keddi elnökségi ülésén elmondta, hogy a járvány terjedése lelassult Oroszországban, bár a régiók helyzete eltérő. Rámutatott, hogy az újonnan kimutatott fertőzések 40 százaléka Moszkvára és Szentpétervárra esik.

Közölte, hogy 53 régióban stabilizálódik a helyzet, háromban lassul a terjedés, de 24-ben folytatódik a növekedés. A reprodukciós ráta 62 régióban 1 vagy annál kevesebb. Popova kifejezte reményét, hogy az újévi ünnepségek után nem romlik tovább a helyzet.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter közölte, hogy 17 régióban a koronavírusos betegek ápolására alkalmas, még szabad kórházi ágyak aránya 5 százalék alá csökkent. A legrosszabb helyzet Kalinyingrád megyében és Szentpéterváron alakult ki. Országos szinten a koronavírusos páciensek kezelésére alkalmas 276 ezer kórházi ágy 21 százaléka szabad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.