Koronavírus-járvány

Át kellett szállítani Szebenből két COVID-beteget, mert csak egy műtűdő van a városban és az is rossz

Külföldre kellett vinni két koronavírusos beteget, mert nincs elég felszerelés az adott intézményben.

2020.11.22 16:10ma.hu

Németországba kellett szállítani két koronavírus-fertőzöttet a romániai Nagyszebenből, mivel a helyi kórházakban nem tudták megfelelően ellátni őket - írta a Főtér.ro.

A két pácienst két különböző szebeni kórházba utalták be, viszont mindkettőjüknek ugyanarra lett volna szükségük egy adott ponton: az úgynevezett ECMO-ra - teljes nevén testen kívüli membrán oxigenátor, azaz műtüdő - csak hát kiderült, hogy egyetlen ilyen gépezet van az egész városban, és az sem működik.

A lap szerint azért, mert hiányzik belőle néhány alkatrész - ezt a megyei sürgősségi kórház illetékesei vallották be. Így aztán a betegeket a hozzátartozóik kérésére egy németországi klinikára szállították egy magánrepülővel, amit saját zsebből fizettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.