Koronavírus-járvány

Koronavírus-nyomokat találtak a fagyasztott importhúson és csomagolásán

Brazíliából, Új-Zélandról és Argentínából importált fagyasztott marhahúson, illetve azok csomagolásán találtak koronavírus-nyomokat a kínai hatóságok.

2020.11.17 17:35ma.hu

Riadókészültségbe helyezte a kínai hatóságokat a hír, miszerint az ország keleti részén található, közel 7 milliós Csinan városban több hónap után ismét megjelent a koronavírus.

Brazíliából, Új-Zélandról és Bolíviából importált marhahúson, illetve annak csomagolásán mutatták ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét - tudósította a Reuters hírügynökség.

A kínai közegészségügyi hatóságok hasonló jelentéseket kaptak két másik tartományi fővárosból is, ezért a fagyasztott importhúst fokozott ellenőrzéseknek vetették alá. Mint kiderítették, a termékek a sanghaji Jangsan-kikötőn keresztül érkeztek Kínába, és a fertőzés észleléséig mintegy 7500 személlyel kerülhettek kapcsolatba. Állítólag mindenkit leteszteltek, de egyelőre nem találtak pozitív alanyt.

Korábban a tiencsini hatóságok Indiából származó, fagyasztott haltermék csomagolásán is kimutatták a koronavírus jelenlétét, abban az esetben is mind negatív lett  az áruval kapcsolatba került emberek vírustesztje.

Kínában a járványt javarészt sikeresen megfékezték, ám időről időre előfordulnak újabb járványgócok az ország különböző pontjain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.