Amerikai elnökválasztás

Amerikai elnökválasztás: több ezer szavazatra bukkantak

Nem a szavazatszámlálókat segítő gépekkel volt a hiba, valaki egyszerűen nem végezte el megfelelően a munkáját.

2020.11.17 11:34ma.hu

2600 olyan szavazatot találtak Georgiában, amelyet eddig nem számoltak be az amerikai választás eredményébe. Az álhírek és gyanús információk valóságtartalmát ellenőrző Snopes jelezte: ezúttal valódi hírről van szó - írta a hvg.hu.

A georgiai Floyd megyében főként Donald Trumpot támogatták az újonnan megszámolt voksok, az elnök ezáltal ezzel mintegy 800 szavazattal közelebb került Joe Bidenhez. A győztesnek hirdetett demokrata jelölt azonban még így is 14 ezer szavazattal vezet a déli államban. Ráadásul ha valami óriási meglepetés folytán Trump fordítana is Georgiában az újraszámlálás után, akkor is Biden nyerné az elnökválasztást.

Donald Trump még mindig nem hajlandó elfogadni a vereségét, és választási csalást kiált. A mostani az első eset, hogy ha nem is csalásra, de olyan hibára találtak bizonyítékot, amellyel a távozó elnök szenvedett kárt.

A georgiai szavazást felügyelő Gabriel Sterling azt nyilatkozta: nem a szavazatszámlálókat segítő gépekkel volt a hiba, valaki egyszerűen nem végezte el megfelelően a munkáját. Fel is szólította a megyei választási iroda vezetőjét, hogy mondjon le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.