Koronavírus-járvány

Horror állapotok a nápolyi kórházban: nem tudni ki él, ki nem - videó

Drámai helyzet Olaszországban.

2020.11.14 22:49ma.hu

Megdöbbentő felvételeket készített egy zsúfolásig telt nápolyi kórházban egy látogató. A Cardarelli kórház mosdójába benyitva egy padlón fekvő halottat talált. A páciens koronavírus miatt feküdt az intézményben. A kórház vezetősége sajnálja az esetet és belső vizsgálat indult - írták az olasz lapok.

A videót készítő személy azt mondja a felvétel alatt, hogy az intenzív osztályon azt sem lehet tudni, melyik beteg él még. Állítólag a kétségbeesett orvosok az újonnan érkezőket is erejükön felül próbálják ellátni - jobb híján az épület előtt, saját autóikban. Gyors megoldásként a kórház egyik falát kibontották, hogy még egy bejáratot nyissanak az intenzív osztályon.

A kórház természetesen tagadja az állításokat, de azt elismerték, hogy rendkívül nehéz helyzetben vannak, kapacitásaik határán vannak. Még nem azonosították a felvételt készítő személyt. Az olasz videó alatt megnézheti az RTL-klub tudósítását is erről a helyzetről.

Az RTL tudósítása

Nem tudják a mentősök bevinni a betegeket, mert tele vannak a kórházak Rómában is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.