Koronavírus-járvány

Kigyulladt a kovidos intenzív osztály, legalább tízen meghaltak Romániában - videó

Szemtanúk szerint a lángok fellobbanása előtt robbanás történt az intenzív osztályon.

2020.11.14 21:06ma.hu

Tizenhat koronavírusos beteget ápoltak az osztályon, amely kigyulladt a romániai Neamt megyében szombat este. Az intenzív osztályon előzőleg átalakításokat végeztek, hogy helyet csináljanak az újabb koronavírusos betegeknek.

Estére a halálos áldozatok száma tízre emelkedett. A Neamt megyei katasztrófaelhárítás szóvivője szerint hét másik személy állapota kritikus.

George Lazar prefektus szerint a betegeken kívül kórházi dolgozók is megsebesültek.

A helyszínre érkezett Nelu Tataru egészségügyi miniszter, aki bejelentette, hogy a megsebesült ügyeletes orvos a testének 40 százalékán égési sérüléseket szenvedett, amelyek a végtagjain negyedfokúak. Tataru azt mondta: a tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

Az orvos a lángok közé vetette magát, hogy menteni próbálja a betegeket – közölte Popa Irina, a Neamt megyei katasztrófalehárítás szóvivője.

A halálos áldozatok mind magatehetetlen, lélegeztetőgépre kapcsolt, intubált betegek voltak. A tűz fél hét körül ütött ki – közölte a kórház.

A tűzoltók több járművel szálltak ki a helyszínre és elkezdték az oltást. Azt egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet, a Digi24 hírtelevízió szerint szemtanúk azt mondják, a lángok fellobbanása előtt robbanás történt az intenzív osztályon.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett orvost és a többi beteget mentőautókkal átszállítják egy Iasi-i kórházba.

A belügyminisztériumban válságcsoportot hoztak létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.