Járvány

Koronavírus: Temesváron több beteg is meghalt, mert már nem jutott nekik hely az intenzív osztályon

Egyre nehezebb helyzetben vannak a kórházak.

2020.11.10 11:42ma.hu

Romániában a koronavírus-járvány terjedésével egyre nehezebb helyzetben vannak a kórházak, Temesváron az intenzív osztályok már olyan zsúfoltak, hogy nincs hely több betegnek. Páciensek haltak meg, mivel nem tudták ellátni őket - írja a Főtér.ro.

Virgil Musta, a Victor Babes járványkórház osztályvezető főorvosa azt mondta: az intenzív osztályon napok óta nincs hely, azokat a koronavírusos betegeket, akiknek az állapota romlik, nem tudják lélegeztetőgépre kapcsolni. Oxigént biztosítanak nekik, de ez nem elég.

Vasárnaptól hétfőig ezért hat páciens halt meg.

Az orvos szerint elsősorban idős, krónikus betegségben szenvedő pácienseknél fordul elő, hogy olyan gyorsan romlik az állapotuk, hogy már nincs idő más városba átszállítani őket, hiszen a városban már több kórházban beteltek az intenzív osztályok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.