Koronavírus

26 évesen elhunyt a vuhani brit, aki akkor lett koronavírusos, amikor a világ még azt sem tudta, mi az

Connor Reed az elsők között adott hírt Vuhanból a világnak a koronavírussal járó betegség kínjairól.

2020.11.07 17:24ma.hu

Egyelőre nem tudni, mi okozta annak a 26 éves fiatalembernek a halálát, aki még tavaly kapta el a koronavírust, majd folyamatosan beszámolt arról, mi zajlott a lezárt Vuhanban. Connor Reed tavaly novemberben kapta el a vírust, még azelőtt, hogy bárki hallott volna a Covid-19-ről.

A férfi Vuhanban kínaiul tanult, és közben angolt tanított. Betegsége, melyről naplót írt, három hétig tartott. Később azt is leírta, hogy milyen az élet a majdnem négy hónapon át lezárt kínai városban.

Később visszament a szüleihez Ausztráliába, majd a walesi egyetemen folytatta kínai tanulmányait. Holttestét az egyik zobatársa találta meg kollégiumi szobályukban.

A rendőrség a halál körülményeit vizsgálja, de a bűncselekmény gyanúját kizárta. A szülei az öngyilkosság és a kábítószer-fogyasztás lehetőségét is cáfolták.

Elképzelhető, hogy egy vérrög okozta a halálát, ami a koronavírushoz is köthető, de egyelőre ez csupán találgatás.

Connor Reed betegségének naplóbejegyzéseit év elején publikálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.