Terrorizmus

Bécsi merénylet: életet mentett két hős MMA-harcos

Nem menekültek el, amikor meghallották a lövéseket.

2020.11.03 10:58ma.hu

Két, Bécsben élő török MMA-harcos is belekeveredett a hétfői lövöldözésbe. Recep Tayyip Gültekin és barátja, Mikail Özer éppen leparkoltak, amikor lövéseket hallottak a Schwedenplatz közelében. Nem menekülni kezdtek, hanem elindultak a zaj felé, és azt látták, hogy az egyik fegyveres terrorista tüzet nyit a járókelőkre. Az egyik sérült áldozat, egy idősebb nő segítségére siettek, és sikerült bevinniük egy biztonságos fedezéknek számító étterembe.

Amikor kifelé jöttek, a terrorista rájuk fogta a fegyverét, és lőtt. Gütelkin a földre vetette magát, de így is eltalálta egy fegyvergolyó, a lába megsérült. Végül Özennel együtt el tudtak menekülni, kocsiba vágták magukat, és a legközelebbi rendőrőrsre hajtottak.

Később Gütelkin sérülése ellenére segítettek egy rendőrnek is, akit a szemük láttára zajló tűzharcban lőtt meg az egyik terrorista. Ezt a rendőrt ők menekítették ki a golyózáporból, és vitték be a kórházba.

A bécsi terrortámadás négy civil életét követelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.