Illegális bevándorlás

Szijjártó: Magyarország szívesen segít Görögországnak a határőrizetben

Hazánk segítségnyújtással áll a görög fél rendelkezésére, szükség esetén.

2020.11.02 17:30MTI

A magyar és a görög álláspont szerint az illegális migrációt meg kell állítani, "mégpedig a külső határokon vagy lehetőleg messzebb, ezért szívesen segítünk görög barátainknak, hogy minél hatékonyabban tudják őrizni és védeni a határukat" - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy hétfőn telefonon egyeztetett görög kollégájával, Nikosz Dendiasszal "egy szomorú esemény és egy komoly kihívás miatt".

Közölte: szolidaritását fejezte ki amiatt, hogy Görögországot földrengés rázta meg a múlt hétvégén és jelezte, hogy Magyarország segítségnyújtással áll a görög fél rendelkezésére, szükség esetén.

A magyar diplomácia vezetője szerint az illegális migráció továbbra is közös kihívás, hiszen mindkét ország külső uniós határt véd, majd felajánlotta Magyarország segítségét Görögországnak a határőrizeti és védelmi feladatok ellátásához.

"A Nyugat-Balkánon ugyanis egyre tarthatatlanabb a helyzet, a barbár módon viselkedő migránsbandák egyes településeken gyakorlatilag kezdik ellehetetleníteni a mindennapi normális életet" - írta Szijjártó Péter, leszögezve, hogy "ez pedig nem mehet így tovább!".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.