Koronavírus

Szlovéniában meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket

Csütörtökön 1798-cal 32 503-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

2020.10.30 13:14MTI

Szlovéniában egy héttel meghosszabbították a koronavírus megfékezését szolgáló járványügyi intézkedéseket, erről Janez Jansa miniszterelnök kormánya hajnalban hozott döntést - számolt be róla a válságkabinet pénteki sajtótájékoztatóján.

Szombattól egy hétig érvényben marad a hat főnél nagyobb csoportosulásokra vonatkozó tilalom. Továbbra sem nyithatnak ki a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok, néhány kivétellel pedig az óvodák is zárva tartanak. Marad az az éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom, valamint az általános iskolákban meghosszabbítják az őszi szünetet. Szlovéniában a múlt hétfőtől az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - távoktatásra álltak át.

A kormányfő Twitter-oldalán azt írta: amennyiben az állampolgárok viselkedésükkel támogatják az egészségügyi szakemberek törekvéséit, hét és tíz napon belül várhatóan enyhíteni lehet a korlátozásokon.

A kormány által pénteken közzétett adatok szerint csütörtökön 1798-cal 32 503-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Huszonhárom beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 315-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 703-an vannak kórházban, közülük 122-öt ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2772-vel nőtt és elérte a 46 547-et az azonosított fertőzöttek száma. Húsz ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 531-re emelkedett. Kórházban 1027 beteget ápolnak, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.