Koronavírus

Ukrajnában ismét hétezer fölé emelkedett a napi új fertőzöttek száma

A kormány közben hivatalosan is meghosszabbította a járvány miatt tavasz óta érvényben lévő veszélyhelyzetet.

2020.10.29 12:56MTI

Ukrajnában egymás utáni két napon haladta meg ismét a hétezret az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány eközben hivatalosan is meghosszabbította a járvány miatt tavasz óta érvényben lévő veszélyhelyzetet egészen az év végéig, megtartva viszont a karanténkorlátozások adaptív, azaz régiónként eltérő jellegét.

A csütörtökön közölt adatok szerint előző nap 7342 új esettel 370 417-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 113-mal 6868-ra. Eddig 151 632-en gyógyultak meg, viszont már 211 917 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. A megelőző napon, azaz kedden az eddigi csúcshoz közeli, 7474 új fertőzöttet jegyeztek fel, az elhunytak száma pedig 165 áldozattal meghaladta a korábbi rekordot. A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 7517-et múlt csütörtökön jegyezték fel az országban.

Az UNIAN ukrán hírügynökség beszámolt arról, hogy szerdai adatok alapján országosan már 65 százalékos a Covid-19-betegek ellátására kijelölt kórházak leterheltsége, és változatlanul Ukrajna egyetlen régiója sem áll készen a karanténkorlátozások könnyítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.