Vírusjárvány

Szingapúr leállítja az influenza-oltásokat 48 dél-koreai haláleset miatt - videó

Vizsgálják, van-e összefüggés a vakcinázás és a konkrét halálesetek között.

2020.10.28 20:27ma.hu

Szingapúr elővigyázatosságból ideiglenesen leállította két influenza-vakcina alkalmazását, miután mostanra már több mint 48 ember meghalt Dél-Koreában, nem sokkal azután, hogy megkapták az oltást.

Dél-Koreában szombatig 48 ember halt meg influenza elleni oltást követően. Az országban ennek ellenére folytatódik az állami vakcinázási program, amíg nem találnak egyértelmű és közvetlen kapcsolatot a halálesetek és a vakcinázás között.

Bár Szingapúrban mindeddig nem jelentettek influenza elleni oltással összefüggő haláleseteket, de elővigyázatosságból leállították a SKYCellflu Quadrivalent és a VaxigripTetra használatát - áll az Egészségügyi Minisztérium közleményében.

A hatóságok már kapcsolatba léptek a dél-koreai társzervezetekkel további információkért, hogy a halálesetek összefüggenek-e az influenza elleni oltóanyaggal.

A SKYCellflu Quadrivalet a dél-koreai SK Bioscience gyártja, és az AJ Biologics forgalmazza, míg a VaxigripTetra-t a Sanofi gyártja, és a Sanofi Aventis forgalmazza.

A szingapúri egészségügyi hatóságok szerint két másik influenza elleni vakcinát továbbra is alkalmazhatnak a vakcinázási kampányban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.