Légi

Le kellett vetkőzniük a repülő női utasainak, hogy megvizsgálják, szültek-e

Amikor visszaengedték őket a fedélzetre néhányan sírtak a megalázó eljárás miatt.

2020.10.27 10:47ma.hu

Az eset még október 2-án történt a dohai repülőtéren, amelynek egyik mosdójában egy újszülöttet találtak a hatóságok. A Sydneybe tartó járatot emiatt nem engedték felszállni. Az utasokat három órán át várakoztatták, majd leszállították a nőket és elkísérték őket egy női orvoshoz, ahol még a fehérneműjüket is le kellett vetniük, hogy megvizsgálják, szültek-e nemrég.

Amikor visszaengedték őket a fedélzetre, néhányan sírtak a megalázó eljárás miatt.

Az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak, mert a megalázott utasok között volt 13 ausztrál állampolgár is.

Az incidens hátteréhez tartozik, hogy a házasságon kívüli szex bűncselekmények számít Katarban. Emiatt sokszor előfordul, hogy a női vendégmunkások eltitkolják terhességüket, és külföldre távoznak megszülni gyermeküket, mások pedig elhagyják csecsemőjüket, hogy elkerüljék a börtönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.