Koronavírus-járvány

Kritikus a helyzet szlovén kórházakban

Pár napon belül újra hivatalosan is járványhelyzetet hirdetnek Szlovéniában.

2020.10.17 20:07MTI

Az orvosok szerint kritikus a helyzet a szlovén kórházakban a kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt, miközben szombatra ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában - írt a helyi sajtó szombaton.

Az egészségügyi ellátórendszer túlterheltség miatt a járványügyi szakemberek szombattól nem kutatják fel a fertőzöttek kontaktjait. A pozitív tesztel rendelkezőknek maguknak kell jelezniük azok felé, akikkel kapcsolatban álltak, hogy koronavírus fertőzésük van.

Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az 50-et, automatikusan újra hivatalosan is járványhelyzetet hirdetnek Szlovéniában. A lapok szerint ez már hétfőn bekövetkezhet.

A kormány által szombaton közzétett adatok szerint pénteken 898-cal 14 416-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 187-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 250-en vannak kórházban, közülük 43-at ápolnak intenzív osztályon.

Horvátországban egy nap alatt, szombatra 1096-al nőtt és elérte a 24 761-et az azonosított fertőzöttek száma. Tíz ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 355-re nőtt. Kórházban ápolnak 530 beteget, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.