Koronavírus

Elhagyta az uniós csúcsot és önkéntes karanténba vonult az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyent arról értesítették, hogy koronavírusos lett az egyik munkatársa.

2020.10.15 17:26MTI

Elhagyta a csütörtök kora délután kezdődött uniós csúcstalálkozót és önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután arról értesítették, hogy egy egyik munkatársa koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutat - erről maga az uniós bizottság elnöke számolt be Twitter-oldalán közzétett üzenetében.

"Arról tájékoztattak, hogy az irodámban dolgozó egyik munkatársam koronavírus-tesztje ma reggel pozitív lett"- írta von der Leyen.

Azt közölte, saját vírusteszteltje negatív eredményt mutatott, azonban elővigyázatosságból azonnal elhagyta az Európai Tanácsot épületét, és önkéntes karanténba vonult.

Von der Leyen legutóbb a múlt hét elején vonult huszonnégy órás karanténba, miután koronavírus-fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében. Akkor azt közölte, egy előző heti megbeszélésen került kapcsoltba a fertőzött személlyel.

Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Egy héttel ezelőtt David Sassoli közölte, hogy fertőzött munkatársával került kapcsolatba, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően a szükséges ellenőrzések elvégzésének idejére otthon marad.

Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült a környezetében észlelt fertőzés miatt, aminek következtében egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.

A nemrégiben kezdődött, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó forgatókönyve szerint Von der Leyen a tanácskozás első és második munkanapjának végén is sajtótájékoztatót tart a megbeszélések eredményérő az Európai Tanács elnökével közösen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.