Észak-Korea

Kim Dzsongun 80 napos gazdasági hadjáratot hirdetett

A koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére is teljesíteni kell minden célt.

2020.10.06 07:40MTI

Kim Dzsongun észak-koreai vezető felszólította országa lakosságát, hogy 80 napos hadjárattal valósítson meg minden szektorban minden kitűzött célt az újabb ötéves terv januárban esedékes meghatározásáig - adta hírül kedden a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Kim korábban úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére is teljesíteni kell minden célt.

"Történelmi hőstetteket hajtottunk végre (...), de nem ülhetünk a babérjainkon" - hangoztatta a Koreai Munkapárt Politikai Bizottságának ülésén.

Kim tavaly "frontális áttörést" hirdetett meg abban a küzdelemben, melynek célja az országot önellátóvá tenni.

A kommunista diktatúra nemzetgazdaságát nemcsak a ragály sújtja, hanem az idei év időjárása is: viharok, áradások okoztak a közelmúltban komoly károkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.