Belgium

Az új belga kormány tagjai letették hivatali esküjüket

A flamand liberális Alexander de Croo miniszterelnök által vezetett új belga kormány tagjai, csütörtökön letették hivatali esküjüket Fülöp belga király előtt.

2020.10.01 21:30MTI

A 15 miniszti és az 5 államtitkári tárcát a koalíció felosztotta a flamand és a vallon liberális, szocialista és zöld pártok, továbbá a flamand kereszténydemokrata párt politikusai között. Az új kabinetben külügyminiszteri portfóliót kapott Sophie Wilmés, az előző ügyvivői kormány miniszterelnöke, Petra de Sutter transznemű európai parlamenti képviselőt közigazgatásért felelős miniszternek nevezték ki. Charles Michel az Európai Tanács elnökének testvére Mathieu Michel digitalizációért felelős államtitkár lesz.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter üzenetben gratulált az új miniszterelnöknek.

"Várom a közös munkát és szoros együttműködést az európai ügyek előmozdítása érdekében"- írta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.