Két robbanás rázta meg a koszovói települést

Kézigránátos támadás az albánok és szerbek által lakta Kosovska Mitrovicán

Két erős robbanás rázta meg szombaton késő este a szerbek és albánok által vegyesen lakott észak-koszovói Kosovska Mitrovica települést.

2009.01.25 08:40MTI

Senki sem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett - közölte a rendőrség. Egy órán belül történt a két robbanás a város északi részén albánok lakta házak közelében egy olyan kerületben, ahol vegyesen laknak albánok és szerbek is. (A két népcsoport egyébként jórészt elkülönül egymástól: a 80 ezer albán túlnyomó többsége a déli városrészben él, a 20 ezer szerb zöme pedig az északi kerületekben.)

Egyelőre nem tudni, ki állhat a rendőrség gyanúja szerint kézigránátokkal elkövetett két támadás mögött. A helyi rendőrség és a nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) közös vizsgálatot indít az ügyben. Kosovska Mitrovicában az elmúlt hónapokban több alkalommal összetűzésbe keveredtek egymással a szerbek és az albánok.

A túlnyomórészt albánok lakta Koszovó tavaly februárban egyoldalúan kivált Szerbiából, önálló állammá nyilvánította magát. Belgrád nem ismeri el a volt dél-szerbiai tartomány állami függetlenségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.