Már négyen haltak meg a spanyolországi viharban

Gyerekekre zuhant a sportcsarnok teteje!

Négy gyermek meghalt szombaton, amikor a viharos szél hatására beomlott egy sportcsarnok teteje Barcelona közelében.

2009.01.24 18:21MTI

Sant Boi de Llobregat katalán község sportcsarnokában mintegy 30 gyerek tartózkodott, amikor beomlott a tető. Az első hírekkel ellentétben tízen szenvedtek részben súlyos sérülést - közölte a helyi mentőszolgálat. 

A német ZDF televízió értesülése szerint többen még a romok alatt vannak. A gyerekek - más források szerint tinédzserek - a közeli szabadtéri pályán készültek baseball mérkőzésre, amikor kitört a vihar. 

A fenyegető veszély, az óránként 160 kilométer sebességű szél elől a csarnokba menekültek. Az épület tetőszerkezete azonban nem bírt ellenállni a heves viharnak, és beszakadt. Az észak-spanyolországi térséget ugyanaz az atlanti vihar érte el pénteken, amely végigsöpört Franciaország délnyugati részén is, jelentős károkat és fennakadásokat okozva a vasúti közlekedésben és az energiaellátásban. 

Spanyolországban pénteken már négy felnőtt ember halált okozta az ítéletidő: kettejükre fa dőlt rá, a másik kettőt pedig leomlott fal temette maga alá.

Fotó: MTI


Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.