A szerkezetet húsz méter mélységből húzták ki

Képek és videó! Kiemelték a Hudsonból az Airbus második hajtóművét is

Kiemelték a Hudson folyóból a nyolc nappal korábban kényszerleszállást végrehajtó Airbus második hajtóművét.

Megúszták! Képek a légiszercsésességről! képgaléria

2009.01.24 12:30MTI

A négytonnás szerkezetet húsz méter mélységből húzta a felszínre egy úszódaru, miután búvárok drótköteleket erősítettek a folyam fenekén heverő hajtóműre. A péntek délután történt kiemelés után a közlekedésbiztonsági felügyelet (NTSV) szakértői nyomban megkezdték a részegység vizsgálatát. 

A korábban kiemelt első hajtóműben szerves anyagokat és madártollakat találtak. Ez megerősíti azt a feltevést, hogy a US Airlines társaság gépe nem sokkal a felszállás után madárrajjal ütközött, s ennek következtében állt le mindkét hajtóműve. A gyakorlott pilóta bravúros kényszerleszállási manőverének köszönhetően a gép fedélzetén tartózkodó 155 személy közül senki nem halt meg, csupán néhányan szenvedtek kisebb sérülést.

Így ért vízet, az Airbus!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.