Közlekedés

Húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban

A szelvény neve szimbolikusan egészségjegy, és egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán, a városon belül.

2020.09.24 17:14ma.hu

Testmozgásra sarkalló okosmegállót avattak fel szerdán Kolozsváron. Az Unió (Memorandumului) utca déli végében felállított buszmegállóban ingyen közlekedési jegyet kap az, aki húsz guggolást végez.

A Sports Festival kezdeményezésére kialakított okos buszmegálló két héten keresztül üzemel. „A kolozsváriak két héten keresztül egészséges módon és ingyenesen juthatnak buszjegyhez, ha 20 guggolást végeznek. A szelvény neve szimbolikusan egészségjegy, és egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán, a városon belül” – olvasható a Sports Festival közleményében.

A tájékoztatás szerint a húsz guggolást reggel 5 és este 11 között lehet elvégezni két perc leforgása alatt egy kis robot előtt. A jegyet kibocsátó eszköz szoftvere egy videokamera segítségével azonosítja a résztvevő térdmozgását és megszámolja az ismétléseket. Aki sikeresen elvégezte a feladatot, egy buszjegyet kap az automatából.

A Sports Festival két héten keresztül, amíg a kampány tart, állja az így kibocsátott buszjegyek költségeit. A Sports Festival a Sport Európai Hete alkalmából indította el egészségkampányát, amelynek célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése - írta a Maszol.ro portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.