Gyász

Négy hónapig volt a hullaházban egy halott férfi, mert elfelejtettek szólni a családjának

Egy román család hiába várja a családfő hazatértét, az ugyanis már négy hónapja meghalt.

2020.09.24 15:49ma.hu

Ha nincsenek a román önkormányzati választások, vélhetően még egy jó ideig nem derül fény arra, hogy egy Vászló megyei (Moldva) család hiába várja a családfő hazatértét, az ugyanis már négy hónapja meghalt.

A hatóságok erről tudtak is, csak éppen a bürokratikus útvesztőben elkallódott a hír, így a családot elfelejtették értesíteni róla.

Az 52 éves elhunyt Prahova megye székhelyén, Ploiestiben dolgozott építőmunkásként. Utoljára május 23-án, a ploiesti állomásról hívta a családját, akkor azt mondta: várja a vonatot, és hamarosan hazaér. De hiába várták, mert azóta semmilyen hírt nem kaptak felőle.

A felesége már másnap jelentette az eltűnését, de mivel a férfi egy másik megyében dolgozott, a Vászló megyei rendőrök úgy döntöttek, a nyomozás nem az ő feladatuk, ezért értesítették a Prahova megyei kollégákat, és átadták nekik az ügyet.

Akik a jelek szerint nem álltak a helyzet magaslatán, mert azóta sem bukkantak a férfi nyomára.

A család hiába kilincselt a hatóságoknál, és hiába írták ki a közösségi oldalakra is, hogy keresik a férfit, nem bukkantak a nyomára. Aztán a választások közeledte nyomán megoldódott a rejtély.

A Vászló megyei településen, Falciuban, ahol a férfi lakott, az önkormányzat munkatársai hétfőn átnézték a választói névjegyzéket, és ekkor szembesültek azzal, hogy az eltűnt férfi elhunytként szerepel a választói adatbázisban.

A polgármester azonnal értesítette a családot, és kapcsolatba lépett a ploiesti hatóságokkal is. Ekkor derült ki, hogy a férfi már négy hónapja a halottasházban fekszik. Május 23-án, az állomáson ugyanis infarktust kapott, és kórházba szállították, ahol elhunyt.

Hiába volt azonban nála a személyi igazolványa, a családját elfelejtették értesíteni. Így aztán, mivel senki nem jelentkezett érte, a ploiesti önkormányzat már azon volt, hogy a saját költségén temettetik el.

De mivel végül megtalálták a családot, erre nem volt szükség. A bürokratáknak azonban felcsillant a szemük: most ki akarják számlázni a családnak a férfi halottasházban való őrzéséért járó díjat. Ami napi 38 lejjel számítva közel 5000 lej, ez majdnem 400 ezer forint.

Közben pedig a Prahova és a Vászló megyei rendőrség egymásra mutogat, mondván: a másik feladata lett volna lefolytatni a nyomozást az ügyben - írta a Főtér.ro.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.