Koronavírus

Meghaladta a 31 ezret a halálos áldozatok száma Spanyolországban

Az első, márciusban nyilvánosságra hozott haláleset óta 31 034-en hunytak el a kórban.

2020.09.23 20:52MTI

Spanyolországban meghaladta a 31 ezret a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma - tájékoztatott a madridi egészségügyi minisztérium szerdán.

A tartományok jelentései alapján készült összefoglaló szerint az elmúlt egy napban 130-an, az utóbbi egy hét alatt pedig 517-en vesztették életüket.

Az első, márciusban nyilvánosságra hozott haláleset óta 31 034-en hunytak el a kórban.

Az igazolt fertőzöttek száma 24 óra alatt 4143-mal emelkedett, s meghaladta a 693 ezret.

Ismét a madridi autonóm közösségben azonosították a legtöbb fertőzöttet (1290), majd Andalúzia (431) és Navarra (421) tartomány következik.

Kórházi kezelést a vírus okozta Covid-19 betegség miatt jelenleg 10 755-en kapnak az országban, s ez a fekvőbeteg-ellátás kapacitásainak 9,2 százalékát jelenti. Intenzív terápiára 1436 páciensnek van szüksége, ez 16,8 százalékos leterheltséget jelent az osztályokon.

Az elmúlt egy napban 1362-en kerültek kórházba, és 1266-an távozhattak gyógyultan az igazolt fertőzöttek közül.

A szaktárca jelentése szerint szeptember 13. és 19. között több mint 718 ezer PCR-tesztet végeztek az állami és a magánellátásban, 12,5 százalékuk lett pozitív.

A madridi tartomány vezetése szerdán bejelentette, hogy kérelmezi a katonaság közreműködését a járványvédelmi intézkedések végrehajtásában, például logisztikai, rendfenntartói, fertőtlenítési feladatokhoz van szükségük segítségre azokban a zónákban, amelyekben hétfő óta kijárási korlátozások vannak életben.

Ahogy a járvány első hullámában, most is 300 orvost szerződtetnének más tartományokból, hogy megerősítsék az ellátást, ehhez szintén kérvényezték a kormányzati jóváhagyást.

A régió autonóm kormánya péntekre további korlátozások bejelentését helyezte kilátásba a fertőzés terjedésének megállítása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.