Koronavírus

Tovább csökkent az új fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Tovább csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek napi száma Horvátországban és Szlovéniában.

2020.09.20 13:52MTI

Horvátországban az elmúlt 24 órában 197-el nőtt, és elérte a 14 922-öt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken még 212 esetről számoltak be. Négy idős, krónikus beteg hunyt el, így a járvány halálos áldozatainak száma 249-re nőtt, 12 536-an viszont már meggyógyultak. Kórházban kezelnek 281 beteget, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív betegek száma 2138, és 9475 ember van hatósági karanténban.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint pénteken 111-el 4420-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken még 114 új esetről számoltak be. Az újonnan fertőzöttek többsége a 25-54 éves korosztályból került ki, míg kilenc fertőzést 85 évesnél idősebb embernél igazoltak.

Egy haláleset történt, így a járvány eddigi elhunytjainak száma 142-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 66-an vannak kórházban, közülük tizenhármat ápolnak intenzív osztályon. A múlt hét óta megkétszereződött a kórházi ellátásra szoruló betegek száma. Az aktív fertőzöttek száma 1255.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.