Szlovénia

Körfűrésszel levágta a kezét egy nő, hogy pénzt kapjon a biztosítójától

Két éves börtönbüntetésre ítélt pénteken a bíróság egy szlovén nőt, aki a nagy összegű biztosítás reményében levágta egy körfűrésszel a bal kezét.

2020.09.12 15:33ma.hu

Julija Adlesic a férjével ötölte ki a tervet, akit három év börtönre ítéltek - írja a Maszol.ro. Ha nem derült volna fény a csalásra, a házaspár egy összegben 380 ezer euró biztosítást kap, illetve havi 3000 eurót a nő élete végéig több biztosítási társaságtól, amelyekkel előzetesen szerződést kötöttek.

Julija Adlesic csuklóból vágta le a bal kézfejét egy körfűrésszel. Férjével kórházba mentek, ahol azt mondták, hogy kertészkedés közben baleset történt, de a levágott kezet otthon hagyták. A bíróság szerint pont azért, hogy biztosak legyenek abban, hogy a nő maradandó károsodást szenved.

A rendőrség azonban a helyszínen megtalálta a kezet és sikerült azt visszavarrni. Az ügyészség szerint az is az előre kitervelt szándékot bizonyítja, hogy Adlesic férje napokkal korábban az interneten arra keresett rá, hogy hogyan működik a kézprotézis.

A per során Julija Adlesic ártatlannak vallotta magát és azt mondta, hogy senki sem akar fogyatékkal élni, az ő fiatalsága is tönkrement.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.