Állatok

Elpusztult Észak-Amerika legöregebb afrikai elefántja

Az idős állatot pénteken kellett elaltatni, miután erősen leromlott az egészségi állapota.

2020.09.06 15:20MTI

Elpusztult Észak-Amerika legöregebb afrikai elefántja. A Tyranza nevű nőstény elefánt 56 évet ért meg - közölte a hétvégén a tennessee-i Memphis Állatkert.

Az idős állatot pénteken kellett elaltatni, miután erősen leromlott az egészségi állapota.

Tyranza az állatkert szerint a legidősebb példány volt az Észak-Amerikában élő afrikai elefántok közül.

A Tynak becézett elefánt 1964-ben született, és először a Ringling Brothers cirkuszban dolgozott, majd 1977-ben, 12 évesen került a Memphis Állatkertbe.

Gondozói szerint a közönség nagyon szerette. Jó természete volt, gyakran vakargatta az agyarával a szomszédos karámban élő orrszarvúak hátát.

Szerette a görögdinnyét, a banánt és a zselés cukrot.

"Ty többet tanított a tisztességről és a bizalomról, mint bárki, akivel valaha találkoztam "- emlékezett rá Houston Winbigler, az állatkert volt munkatársa, aki majdnem négy évtizedig gondozta Tyranzát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.