Diplomácia

Oroszország kiutasított három szlovák diplomatát

Az orosz külügyminisztérium hétfőn bekérette a moszkvai szlovák nagykövetet.

2020.09.01 02:30MTI

Oroszország hétfőn kiutasított három szlovák diplomatát, válaszul arra, hogy Pozsony június 10-én kémkedéssel gyanúsította meg és nem kívánatos személynek nyilvánította a Szlovákia fővárosában működő orosz diplomáciai képviselet három alkalmazottját.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn bekérette a moszkvai szlovák nagykövetet, és ismertette vele a kiutasításról szóló döntést, erélyesen tiltakozva a három orosz külügyi alkalmazott akkreditációjának "alaptalan" megvonása ellen.

Szergej Lavrov, az orosz diplomácia irányítója a szlovák intézkedést értékelve annak idején úgy vélekedett, hogy mivel Morgan Ortagus amerikai külügyi szóvivő egyedüliként méltatta nyilvánosan a lépést, az ügyben az Egyesült Államok lehet érdekelt. A pozsonyi orosz akkor arra figyelmeztetett, hogy az orosz fél fenntartja magának a jogot a megfelelő válaszintézkedések meghozatalára.

Júniusban Csehország utasított ki két orosz diplomatát, amire Oroszország hasonló módon, két cseh diplomata kiutasításával válaszolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.