Koronavírus

Putyin az egészségvédelmi előírások betartására kérte a lakosságot

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 4711-gyel 975 576-ra emelkedett.

2020.08.27 16:28MTI

Az egészségvédelmi előírások betartását kérte a lakosságtól a koronavírus-járvány elleni küzdelem sikere érdekében Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 24 hírtelevíziónak csütörtökön adott nyilatkozatában.

A politikus reményét fejezte ki, hogy Oroszország már túljutott a tetőzésén és - a romló európai számok tükrében - nélkülözhetetlennek nevezte az egészségügyi szakemberek biztonsági előírásainak betartását. A moszkvai Gamaleja Intézet és a novoszibirszki Vektor központ által fejlesztett vakcinákkal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy azok egymás konkurenseivé válnak, mert a biztonság és a hatékonyság szempontjából egyik sem maradhat alul a másikkal szemben.

Mint mondta, az elsőként bejegyzett Szputnyik V vakcina tartós immunitást alakít ki és ismételten megemlítette, hogy a lánya, aki szintén önkéntesen beadatta az oltószert, jól érzi magát.

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 4711-gyel 975 576-ra emelkedett a csütörtökön közölt hivatalos adatok szerint.

A terjedés üteme immár 12. napja nem haladja meg a 0,5 százalékot, az új esetek 23,6 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok (5,8 millió), Brazília (3,7 millió) és India (3,3 millió) után.

Az aktív esetek száma 1821-gyel 166 211-re csökkent. A halálozások száma 121-gyel 16 804-re, a felépüléseké pedig 6411-gyel 792 561-re emelkedett.

Putyin elismerte, hogy a megbetegedések száma "meglehetősen magas", de rámutatott, hogy a halálozási mutató a világ legalacsonyabbjai közé tartozik.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 35,4 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 295 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 211 410 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Putyin szerint a lakossági immunitás Oroszország 85 régiója közül négyben meghaladta a 25 százalékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.