Politikai gyilkossági kísérlet

A lengyel külügyminisztérium aggódik Navalnij mérgezése miatt

Ismét megmérgezték az Orosz Föderáció egyik legismertebb rendszerellenes ellenzéki politikusát.

2020.08.20 12:58MTI

Aggodalmának adott hangot a lengyel külügyi tárca Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mérgezésével kapcsolatban csütörtökön közzétett állásfoglalásban.

A varsói külügyminisztérium "aggodalommal követi az Orosz Föderáció egyik legismertebb rendszerellenes ellenzéki politikusának feltételezett megmérgezése körüli fejleményeket" - olvasható a tárca honlapján elérhető, a külügyi sajtóiroda által jegyzett közleményben.

"Bízunk abban, hogy a politikus hamarosan visszanyeri egészségét" - áll a dokumentumban, amely azt a reményt is kifejezi, hogy az eset "összes körülményeit illetően részletes magyarázat születik".

Navalnijt csütörtökön eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba, miután az őt szállító repülőgép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A politikus sajtótitkára, Kira Jarmis feltételezése szerint Navalnijt megmérgezhették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.