Észak-Korea

Kim Dzsongun utasítására elkobozzák a háziállatként tartott kutyákat Phenjanban

Az észak-koreai diktátor szerint a kutyatartás "nyugati dekadencia".

2020.08.19 16:10ma.hu

Elkobozzák az észak-koreai hatóságok az összes háziállatként tartott kutyát Phenjanban, az ország fővárosában.

A dél-koreai Chosun Ilbo szerint azért adott utasítást Kim Dzsongun az állatok elkobzására, mert a kutyatartás "nyugati dekadencia" és "egy burzsoá ideológia alapján folytatott divat."

"Az átlagos emberek disznót és haszonállatokat tartanak otthon, kutyákat csak a legmagasabb rangú tisztségviselők és a gazdagok tartanak, ami ellenérzéseket vált ki a lakosságból" - kommentálta a döntést egy észak-koreai lakos a lapnak.

A Chosun Ilbo forrása szerint az is előfordulhat, hogy levágják a kutyákat és felszolgálják őket élelmiszerként, Észak-Koreában ugyanis a nemzetközi szankciók és a koronavírus következtében bezuhant kereskedelem miatt országos éhínség ütötte fel a fejét. Az amerikai New York Post felidézi: Észak-Koreában elfogadott és elterjedt dolog a kutyaevés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.