Koronavírus-járvány

Kína az év végéig kereskedelmi forgalomba hozható oltóanyagot állít elő az új típusú koronavírus ellen

Hozzávetőleg 42 ezer forint kerül majd, és két lépésben kell majd beadni, 28 napos eltéréssel.

2020.08.19 07:30MTI

A SinoPharm kínai állami gyógyszergyártó vállalat várhatóan az év végéig kereskedelmi forgalomba hozható oltóanyagot állít elő az új típusú koronavírus ellen - mondta a vállalat vezetője, Liu Csin-cseng a Kínai Kommunista Párt lapjában kedden megjelent cikkben.

Liu elmondása szerint a vakcina 1000 jüanba (hozzávetőleg 42 ezer forint) kerül majd, és két lépésben kell majd beadni, 28 napos eltéréssel.

A cégvezető egyúttal azt javasolta, hogy a diákok és a nagyvárosokban élő emberek mindenképpen oltassák be magukat, de arra az álláspontra helyezkedett, hogy a vidéken, gyéren lakott helyen élőknek nincs szüksége a vakcinára.

"Nem kell mind az 1,4 milliárd kínait beoltani" - húzta alá Liu a Guangming Daily című lapnak, hozzátéve, hogy a SinoPharm két kísérleti oltóanyagon dolgozik, és évente 220 millió adag oltás legyártására van kapacitása.

Liu azt is mondta a lapnak, hogy ez egyik kísérleti vakcinát neki is beadták már.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.